Upptäck ditt paradis

Gården består för närvarande av ett huvudhus (med stor matplats, ett rymligt vardagsrum, ett lyxigt romantiskt sovrum samt en hel ovanvåning full av sköna sängar och rum), en studio (för konferens, bio, yoga och dans vilken rymmer många men är bara 4x8 meter stor), två gårdsliknande lyxiga lägenheter i ett parhus, en skrivarstuga (med två dubbelsängar) samt flera härliga rumslika terasser med fin utsikt, några med tak.
Kontakt

1 / 3 Samlingsplats för Airbnb, kurser och vänner.

2 / 3 En blick från ovan

3 / 3 En trädgårdsoas

Boka Kursgård

Vi erbjuder lösningar för fyra olika målgrupper:

1. Privatperson – kom som deltagare på våra kurser.
2. Företag – hyr Björnbacka en eller flera dagar för konferens eller kick off.
3. Kursledare – håll kurs hos oss.
4. Hyr Björnbacka via Airbnb för större sällskap.

Boka nu

Vårt pågående center

Björnbackas nya retreatcenter är i full byggprocess och väntas stå klar sommaren 2020. Du möter stommen till bygget där du parkerar bilen men Björnbacka gård ligger lite avskilt från centret. Vem som helst kan hyra centret, men vi ser gärna att ni håller en ton inom en medveten hållning. Kurs som privat tillställning. Vi stöttar inga alkoholfester, droger eller opassande events. Prata med oss så tar vi ställning till det. Se fliken KONTAKTA OSS

Under många år har de äldre byggnaderna, själva bostaden, hållit möten för såväl nära vänner som nya besökare. Musik, föreläsningar, ceremonier, bröllop, mötesrum, yoga, massage/terapisessioner och naturupplevelser är bara några nämnare av denna miljö. Delar av Björnbacka härstammar från 1700 talet, då det stod som smedja för byns behov. Renovering och nybygge har hållit samma ton som de äldre  vilket gör Björnbackas bostad samt trädgård till en oas med lugn själ.

Inre frid

FÖR KROPP OCH SJÄL

Ludvigs resa


Ludvig von Bahr – Grundare och ägare av Björnbacka

Min inre resa kom att ta fart efter många år på jakten efter det lyckliga livet, men lyckan ville inte låta sig hittas. Trots flera bolag, familj och underbar umgängeskrets kändes mitt liv tomt och meningslöst. Kroppen uttryckte olycka, men varför? Det var först när en god vän rekommenderade en kurs i personlig utveckling som vändningen kom. Genom kursen granskades såväl mina val som min stressade otillfredsställda hjärna. Fantastiska verktyg sattes i bruk. Tårarna sprutade och mitt hjärta kom att öppna upp på ett nytt sätt. Detta blev grunden för min totala vändning. Jag visste där och då att det var inom personlig utveckling jag ville arbeta. Att jag skulle få vara ett bidrag till samhällets välmående, trots att det inte skulle generera några pengar till mig på många år, kändes som det viktigaste jag kunde göra.

När jag idag träffar ledningsgrupper för diverse bolag som jag arbetar med slås jag ideligen av hur lite hjärta företagen har – allt handlar om tid och pengar. Jag arbetar för att framtidens och samtidens chefer ska hitta nya verktyg och inre navigation för att deras personal, inräknat sig själva, ska få känna tillfredställelse och må lika bra som företagets ekonomi. Nöjd personal når högre höjder. Jag arbetar även med politiker och beslutsfattare och gläds åt att trenden kring mindfulness faktiskt sprider sig, såväl nationellt som internationellt.

Det nya centret på Björnbacka har skissats på under flera år. Vi är så redo.

Läs mer om Ludvig gjord av tidningen Veckans Affärer.

 

Läs om resan i Veckans Affärer

-"En plats att bli hel på"

Björnbacka är en av de mest magiska platserna jag varit på. Massa närvaro, närhet och näring för själen!
– Jan Artem Henriksson, medgrundare SelfLeaders och Valuesmatch

Björnbacka är verkligen en fridfull och vacker plats som inger lugn, harmoni och kontakt med naturen. En plats för avkoppling och påfyllning av energi.
– Andreas Granstedt, Grundare av PE Accounting

Första gången jag kom till Björnbacka kände jag tydligt att detta var en plats där människor levt i kärlek och haft kul. Kärleken hade i sin tur fått kreativiteten att blomma vilket skapat en plats som både förmedlar en känsla av värme och lust att utforska livets mysterium.
– Fredrik Bengtsson, Psykolog, författare, hållbarhetskonsult samt grundare till podden ”jakten på det goda livet”

Bland skog och sjö

Sjön Uttran är belägen tio minuters stilla gångavstånd från Björnbacka. Runt sjön finner du naturreservat och underbar natur. Perfekt för dig som gillar att ströva och finna ro.

 

 

Besök oss på plats

"Du ska inte bli någon - Du är redan. Just nu kan livet transformeras till en mer kärleksfull resa. Så hjälp oss sortera upp dina tankar"
- Premleena Wettergran