Loading Events

Vipassana – Möt din inre tysnad
Vipassana – Möt din inre tysnad Vipassana är en tyst retreat för att stabilisera sig i naturlig, ansträngningslös närvaro, och stanna där.
Vipassana är en tyst retreat för att stabilisera sig i naturlig, ansträngningslös närvaro, och stanna där.

26.01.2022 - 30.01.2022

Att vara i tystnad och närvaro är att stanna världen. En del av fjärilens liv är att stanna upp, dra sig inåt, transformeras och samtidigt bli sig själv. Min egen sinnesro och själsfrid, välkommen.

Översikt

Träning av fullödig närvaro i alla sinnen och djup vila Fördjupande av hjärtats närvaro, medkänsla och vänlighet. Förankring av en personlig och tidlös etik, en inre kompass. Tyst, vilsam gemenskap; utövande tillsammans med andra.

Retreaten inkluderar vägledd meditation, systematiska instruktioner för att utöva gående, sittande, stående, liggande meditation, kvällsföredrag, individuella möten samt möten i mindre grupp med läraren och frågestunder. I början av retreaten kommer du att få lämna ifrån dig telefon och dator. Du tar med dig enkla och bekväma kläder för att kunna vara inne och ute. Retreaten avslutas med en integrationsprocess samt en digital uppföljning två veckor efter avslutad retreat.

Full beskrivning

Att göra en tyst retreat, en Vipassana-retreat, i den buddistiska traditionen, är att för en stund stanna världen, så att det som är verkligt viktigt kan framträda och förankras. Det välbeprövade, systematiska och intensiva utövandet av förkroppsligad meditativ närvaro i sittande, stående och
gående form – öppnar möjligheten att förstå och transformera otillfredställelse, rastlöshet och distraktion, alla sätt vi söker mening i det yttre, till sinnesfrid och själsro. En retreat är som att bestiga ett inre bergsmassiv, och det kommer att kräva allt av dig. Samtidigt öppnar den 2500-åriga
visdomstraditionen möjligheten att finna djup vila, stillpunkten och samklang med ett naturligt välmående; att leva från en djupare öppenhet, medkänsla och livsnerv. I alla tider har ett fåtal valt denna enkla men utmanande väg; att stabilisera sig i naturlig och ansträngningslös närvaro, och stanna där, även när man inte har lust eller möter inre motstånd. Tar du dig an den utmaningen, med erfaren vägledning, kommer du vinna den ovärderliga känslan av att verkligen leva till fullo och att ha kraft och energi att göra det som behöver göras.

Möt medskaparna

Asset 18400

Björnbacka | Konferens, Events & Retreat

Leela Sarti-Vipassana

Leela Sarti

Leela Sarti-Vipassana

Kursledare

Leela Sarti

Leela Sarti som vägleder er genom retreatet har över 20 års erfarenhet av att leda intensiva meditationsretreater internationellt. Hon har en magisterexamen i psykologi, och en praktik för individuellt fördjupande i Stockholm. Leela bor med sin familj i skärgården. Utöver kärleken till den inre världsomseglingen håller hon gärna till utomhus; i ekan, i fjällen eller i trädgården.

Testimonial

Maria Lyckow

Jag har varit på flera av Leelas reatreats både på Gaia House i England och i Sverige. Att vara på en retreat med Leela känns tryggt, tillåtande och är
samtidigt oerhört utvecklande på djupet. Hon är mycket erfaren, naturlig och jordnära vilket skapar en ärlig, uppriktig och trygg känsla på retreaten, vilket jag uppskattar mycket.

Event Mat

Alla måltider ingår. Vi serverar whole food, växtbaserad kost enligt Yoga och Ayurveda. För att öka detox-processen äter vi två stora måltider om dagen och frukt däremellan. Numera kallas detta intermittent fasta, men det är en tusenårig gammal vetenskap om rätt ätande medan du praktiserar yoga.

  • whole food, växtbaserad kost
  • vegan
  • vegetarian
  • yogi

Boka ditt retreat

Välj önskat alternativ och välj antal deltagare

26.01.2022 - 30.01.2022

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Vipassana 26-30.1.22
11,500.00 kr ingår moms
23 available

Om du har några frågor före beställningen,

klicka gärna här.

Bekvämligheter

Dessa bekvämligheter finns tillgängliga för dig vardagliga.

16+ gäster

40+ yoga shala

7 sovrum

4 badrum

Fullt utrustat kök

Tvättmaskin

Vegansk mat

All mat ingår

Wifi

Parkering inkluderad

TV

Mataffär 5 min.

Väsentligheter i badrum

Projektor & Bio

Bekvämligheter i sovrum

Kaffebryggare

Strykjärn

Husdjursvänliga

Björnbacka Events & Retreats

”förlora dig in i skogen”

Utomhus aktiviteter

Mellan de varmare månaderna är utomhus atmosfären sagolik med Björnbackas lummiga trädgård, terrasser, pergolas, gömda små vrår och underbara lantliga vyer.

Vår matfilosofi

Björnbackas riktlinjer är i största möjliga mån vegetariskt/veganskt, närproducerat och ekologiskt. Vi är en del av det nya paradigmskiftet där miljöhänsyn står i fokus.

Boende

Gården består för närvarande av ett huvudhus (med stor matplats, ett rymligt vardagsrum, ett lyxigt romantiskt sovrum samt en hel ovanvåning full av sköna sängar och rum), en studio (för konferens, bio, yoga och dans vilken rymmer många men är bara 4x8 meter stor), två gårdsliknande lyxiga lägenheter i ett parhus, en skrivarstuga (med två dubbelsängar) samt flera härliga rumslika terasser med fin utsikt, några med tak.

The Space

Den övre studion är ca 200m2 stor och servar som sal åt ledarskapsutbildningar, yoga, meditation, konferens och övriga aktiviteter.
Större studios med stora varma glaspartier ger dig en panorama utsikt över land och skog.
En 80 kvm öppen terras på plan 2 har många användningsområden.

Vi har en hel rad planlagda retreats och händelser som vi hoppas få chansen att möta just dig på.

Varmt välkommen till vår kalender av upplevelser på Björnbacka

Vi välkomnar er retreatledare, ledningsgrupper, teams, organisationer, familjer, vänner som planerar något slags event, konferens, ceremoni här.