Loading Events

Mindfulness – Mötet med mina egna tankar
Mindfulness – Mötet med mina egna tankar Retreat Expanderande Mindfulness Är du redo att fånga nuet och ta nästa steg i medvetenhetstrappan?
Retreat Expanderande Mindfulness Är du redo att fånga nuet och ta nästa steg i medvetenhetstrappan?

21.01.2022 - 23.01.2022

När du tränar upp din medvetenhet kring hur tankarna snurrar och hur du kan hantera impulser och reaktioner ökar du upp din koncentrtionsförmåga och närvaro i kommunikationen. Detta leder till bättre ledarskap och harmoniska relationer.

Översikt

Ta en paus från omvärlden och gå djupare in i medvetandet. För att sedan checka in på livet igen med större medvetenhet och glädje. Du kan vara nybörjare eller erfaren medvetenhetsutforskare.
Många erfarna meditatörer som gått dessa retreater har blivit förvånade över nya vägar in i och öppningar av medvetandet. Efterfrågan på Mindfulness ökar snabbt, såväl privatpersoner som den offentliga sektorn och näringslivet och har öppnat upp för att ta in Mindfulness som ett verktyg på grund av dess påtagliga effekter. Vår kursledare, Gunnar Michanek, har utbildat över 500 Mindfulnessinstruktörer och lett ledarskapsutbildningar för över 5.000 personer. Han har lett sex kurser på Sveriges Riksdag och jobbat med ledarskapsutbildningar på bland annat SEB, PwC, Ericsson och EQT. ”Gunnars ledarskap som gruppledare inom personlig utveckling präglas av en stark närvaro, acceptans, autenticitet och villkorslös kärlek.” Anonym kursdeltagare

Du får med dig verktyg för att i vardagen komma djupare in i dig själv och skapa kärleksfulla relationer privat  och på jobbet…

Varmt Välkommen.

Eventets höjdpunkter

 • Många vetenskapliga undersökningar visar att mindfulnessutövare får ökad koncentrationsförmåga/foku-
  sering
 • klarar av press och stress bättre
 • sover bättre
 • upplever minskad oro
 • större självinsikt och empati samt ökad klarsynthet och uppmärksamhet
 • Många som går kurs i Mindfulness förändrar för alltid sin grundhållning till livet

Full beskrivning

Vårt retreat är ett stillsamt sätt att stanna upp och ge sig tid att återknyta – till sig själv.
Ett sätt att “ladda batteriet”, för att efteråt möta omvärlden med ökad energi, livskraft och nyfikenhet.

Denna kurs ger dig inte bara en upplevelse av meditation och stillhet utan också kunskap om mindfulnesstekniker – redskap som du kan använda både i din vardag och i din profession för bättre mer medveten närvaro och livskvalitet.

Så här säger Strefan Einhorn om Mindfulness:

”Det är ett sätt att öka både medkänslan med andra människor och också den empatiska förmågan med andra människor. Det vill säga förmågan att känna hur en annan människa tänker och känner. En annan anledning är att vi faktiskt blir mer kreativa och kan lösa problem på ett bättre sätt. Ytterligare en anledning är att vår koncentrationsförmåga ökar. Och också vårt arbetsminne, vår förmåga att hantera flera problem samtidigt. Och sen har det visat sig att det har ett antal effekter på hälsan. Att stressnivåerna sjunker att det har goda effekter mot depression. Att vi får ett bättre blodtryck.” Stefan Einhorn, Professor Karolinska Institutet. Överläkare, Radiumhemmet.

På Expanderad Mindfulness går du djupare in i medvetandet och kan vara nybörjare eller erfaren medvetenhetsutforskare. Om du är öppen för nästa steg i medvetenhetstrappan, kommer du att ta det steget.
Många erfarna meditatörer som gått dessa retreater har blivit förvånade över nya vägar in i och öppningar av medvetandet.
Vi välkomnar dig som vill sprida kärleksfull medvetenhet i din familj, bland vänner, på din arbetsplats och vidare ut i samhället.
Välkommen på en transformerande retreat!

Möt medskaparna

Asset 18400

Björnbacka | Konferens, Events & Retreat

Minds Unlimited - logo

Minds Unlimited | Ledarskapsutbildning i Stockholm

Gunnar Michanek

Kursledare

Gunnar Michanek

Gunnar brinner för att sprida medvetandeskifte och därmed kärleksfullhet till så många som möjligt.

Han har grundat Mindfulnessgruppen och Minds Unlimited och utbildat över 500 Mindfulnessinstruktörer och lett ledarskapsutbildningar för över 5.000 personer. Han har lett sex kurser på Sveriges Riksdag och jobbat med ledarskapsutbildningar på många företag; SEB, PwC, Ericsson, EQT…

Han har bred erfarenhet från Center of Mindfulness Dr. Jon Kabat-Zinn, kroppspsykoterapi, Vipassana, NLP. Awareness & Conditioning, Breath, Feldenkreis, Aqua balancing, The Work, Dörröppnare, Pulsation, Sexuality, Voice Dialog, Primal, Bodytypes, Path of Love, Mystic Rose, Counselling, Kiropraktik, Tantra, Conscious Relating, Inner Child. Han håller också i dop, bröllop och begravningar.

Deltagare har sagt om Gunnar:

”Gunnars ledarskap som gruppledare inom personlig utveckling präglas av en stark närvaro, acceptans, autenticitet och villkorslös kärlek.”

Ann Nilsson Ahnstedt - profile

Kursledare

Ann Nilsson Ahnstedt

Våra kursledare, Gunnar Michanek och Ann Nilsson Ahnstedt, har tillsammans lett medvetenhetsträning för över 6 000 personer. De har bl a hållit sju grupper på Sveriges Riksdag och jobbat med ledarskapsutbildningar på bland annat SEB, PwC, Ericsson, Tenant & Partner, OX2 och EQT. Gunnar är även grundare för vår Diplomerade instruktörsutbildning som idag utbildat närmare 500 instruktörer.

Testimonial

Stefan Einhorn / Professor Karolinska Institutet / Överläkare, Radiumhemmet

”Det är ett sätt att öka både medkänslan med andra människor och också den empatiska förmågan med andra människor. Det vill säga förmågan att känna hur en annan människa tänker och känner. En annan anledning är att vi faktiskt blir mer kreativa och kan lösa problem på ett bättre sätt. Ytterligare en anledning är att vår koncentrationsförmåga ökar. Och också vårt arbetsminne, vår förmåga att hantera flera problem samtidigt. Och också vårt arbetsminne, vår förmåga att hantera flera problem samtidigt. Och sen har det visat sig att det har ett antal effekter på hälsan. Att stressnivåerna sjunker att det har goda effekter mot depression. Att vi får ett bättre blodtryck.”

Event schema

Event Mat

Alla måltider ingår. Vi serverar whole food, växtbaserad kost enligt Yoga och Ayurveda. För att öka detox-processen äter vi två stora måltider om dagen och frukt däremellan. Numera kallas detta intermittent fasta, men det är en tusenårig gammal vetenskap om rätt ätande medan du praktiserar yoga.

 • whole food, växtbaserad kost
 • vegan
 • vegetarian
 • yogi

Boka din retreat

Välj önskat alternativ och välj antal deltagare

21.01.2022 - 23.01.2022

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Mindfulness 21-23.1.22
11,500.00 kr ingår moms
24 available

Om du har några frågor före beställningen,

klicka gärna här.

Bekvämligheter

Dessa bekvämligheter finns tillgängliga för dig vardagliga.

16+ gäster

40+ yoga shala

7 sovrum

4 badrum

Fullt utrustat kök

Tvättmaskin

Vegansk mat

All mat ingår

Wifi

Parkering inkluderad

TV

Mataffär 5 min.

Väsentligheter i badrum

Projektor & Bio

Bekvämligheter i sovrum

Kaffebryggare

Strykjärn

Husdjursvänliga

Björnbacka Events & Retreats

”förlora dig in i skogen”

Utomhus aktiviteter

Mellan de varmare månaderna är utomhus atmosfären sagolik med Björnbackas lummiga trädgård, terrasser, pergolas, gömda små vrår och underbara lantliga vyer.

Vår matfilosofi

Björnbackas riktlinjer är i största möjliga mån vegetariskt/veganskt, närproducerat och ekologiskt. Vi är en del av det nya paradigmskiftet där miljöhänsyn står i fokus.

Boende

Gården består för närvarande av ett huvudhus (med stor matplats, ett rymligt vardagsrum, ett lyxigt romantiskt sovrum samt en hel ovanvåning full av sköna sängar och rum), en studio (för konferens, bio, yoga och dans vilken rymmer många men är bara 4x8 meter stor), två gårdsliknande lyxiga lägenheter i ett parhus, en skrivarstuga (med två dubbelsängar) samt flera härliga rumslika terasser med fin utsikt, några med tak.

The Space

Den övre studion är ca 200m2 stor och servar som sal åt ledarskapsutbildningar, yoga, meditation, konferens och övriga aktiviteter.
Större studios med stora varma glaspartier ger dig en panorama utsikt över land och skog.
En 80 kvm öppen terras på plan 2 har många användningsområden.

Vi har en hel rad planlagda retreats och händelser som vi hoppas få chansen att möta just dig på.

Varmt välkommen till vår kalender av upplevelser på Björnbacka

Vi välkomnar er retreatledare, ledningsgrupper, teams, organisationer, familjer, vänner som planerar något slags event, konferens, ceremoni här.