Plats för din familj och företagsevenemang

Samla era vänner, ert team och kom och njut av en unik miljö. Upplev ett ett mer meningsfullt möte med varandra och naturen i sig.

Vad Björnbackas gäster säger

Vardagsrummet

Det rymliga vackra rummet alldeles till vänster om entrén är huvudhusets hjärta. I centrum av rummet finns en stor och rymlig vinkelsoffa avsedd för många människor. Fällarna framför soffan gör det möjligt för ännu fler gäster att umgås framför den vackra gamla kakelugnen. Här finns en även utfällbar TV med Apple TV funktion. Andra aktiviteter i rummet är en hängmatta vilken barnen brukar glädjas åt, ett fint gammalt nystämt piano och diverse andra instrument. Rummet har fönster åt två håll varav de västliga vetter ut mot fält och hästhage. Rummet är lämpat åt 20 personer beroende på hur trångt man vill sitta.

Köket

Ett välutrustat lantligt kök samt chillout-soffor i burspråk. Vackra gammaldags spröjsade glasdörrar vetter ut mot terrass och tempel. Köket är stort och välutrustat. Våra kockar har rustat upp lådor och förvaringsutrymmen med köksverktyg, köksmaskiner och porslin så att ni som gäster inte behöver tänka på att ta med något för er ankomst. Vi förser er med kaffe och te vid en vacker träskänk som även fungerar utmärkt som serveringsbord. Ett särskilt litet rum för 3 x kyl och frys samt skafferi ligger 2 meter till höger om köksbänken. I den lilla tvättstugan invid skafferiet finner ni stora lådor för källsortering vilket är en viktig del för vårt miljötänk.
I köket finns både en stor glaskamin som fungerar som en viktig uppvärmningskälla samt en gammal vacker öppen spis. När du tittar in i lågorna kan du urskilja spännande berättelser, se själv.

Björnbacka trädgård

Stor lummig trädgård med flera olika små unika kryp in och stora som små terrasser. Här kan du välja om du vill kontemplera i ensamhet eller om du vill umgås i större grupper för familj, vänner eller företag. Med vacker utsikt över skog och ängar känns trädgården både luftig och hållande i dess grönska. Någonstans hänger en gunga för barn och vuxna, på ett annat finner du en hängande indisk träsäng, omhuldad av ljusa tyger. Eller varflr inte avnjuta en kopp te ovanpå den ”Sagan om ringen” liknande jordkällaren, där du har utsikt över såväl hela Björnbacka som nejden runt omkring. En populär plats är den lite större pergolan med tak som skydd för regn och kalla kvällar, perfekt för såväl chillout som matplats. Du kommer på ett eller annat sätt hitta unika platser som passar som avslappning eller kreativitet för kropp och själ.

Vad Björnbackas gäster säger

Rumsbeskrivningar huvudhuset

  1. Rum: Med utsikt över nejden har ni här 2 st enkelsängar att hålla tillgodo med. Hängare samt skrivbord i lantlig tappning. Kvällssol
  2. Rum: Med utsikt över trädgård och torpen i trädgården finner ni här 2 st enkel sängar som i rum nr:2. Detta rum är dock något större. Förvaring, hängare och skrivbord. Morgonsol.
  3. Rum: I detta rum finner ni 4 stora sovkojor (1.20 - 1.40 sängar) med hög komfort och ljus fräsch känsla. Sängarna står på 1 dm platåer och skapar därmed en trevlig sängyta. Ovanför sängarna finns fönster snedfönster med draperi för natten samt enkelt att vädra.

Rum 1.

Ett vackert rum som ofta används som bröllopsrum eller till hedersgäster. Det är ett rum som andas romantik utöver det vanliga. Det ligger längst in i en av flyglarna i huvudhuset, invid vardagsrummet. Rummet är väldigt tyst och dämpat med en rejäl dörr. Här finns spröjsade fönster åt två håll och terrassdörr för att barfota vandra ut i gryningsljuset. Den magnifika utsikten åt väster ger dig solnedgång från den kungliga sängen.

Danska längan

Längan består av två spegelvända lantliga lägenheter med schysst design. Spröjsade fönster på tre håll samt terrass på baksida och framsida. Välutrustade toaletter med dusch och värmegolv. Sovloft med brant järntrappa, 2 st 80 cm bäddar. En lyxig sovalkov med plats för två personer (1.40) och utsikt över hästhage och skog.

Totalt 8 sängar inomhus.

Testimonials

Matilda

Vi bokade hela boendet ett dygn för en möhippa. Stället överträffade absolut våra förväntningar. Supermysigt och socialt. Värdparet hade lagt ut täcken och kuddar utomhus på flera platser. Allt var uppmärkt så det var lätt att hitta saker i huset. Många mysiga platser att hänga på både inomhus och utomhus vilket skapade väldigt trevlig stämning. Omgivningarna var superfina med hästar och stora fält och i närheten finns en sjö med bryggor. Värdparet var mkt tillgängliga så man kände att det var lätt att höra av sig om man undrade över ngt under vistelsen. Skulle absolut rekommendera detta boende!

Templet

Det här huset fungerar som en föränderlig studio. Några vanliga aktiviteter här är workshops inom personlig utveckling, meditation, mindre bröllops ceremonier, konferenser, bio och dans. Bänkar och bord finns att tillgå för middagar och konferens. Även stolarna från köket går bra att placera här. Utseendet på lokalen är country room med bjälkar i taket, rejält trägolv, eldstad osv. Fönstren vetter ner mot fält, skogar och vackra solnedgångar. Storlek i diameter: 4,5 x 9m.  Detta föränderliga rum kan bli förvandlat till en biostudio på bara några minuter. Välj om du vill sitta på köksstolar från köket eller meditationsstolar i golvhöjd. Många väljer till och med att sitta utspritt på madrasser på golvet.

Skrivarstugan

Här finns 2 st 1.40 bäddplatser placerade i ett och samma rum. En snygg vikvägg separerar sängarna. Glasdörr och fönster på två håll. Ingen toalett. Använd huvudhuset.

Vi finns här för dig

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort.

reCAPTCHA demo: Running both v2 and v3