Björnbackas retreat & konferenscenter
Upptäck ditt paradis

Nytt verses gammalt

Björnbackas bostad och trädgård är en oas med lugn själ där historia och tradition smälter samman med bekvämlighet och modernitet.
Huvudhuset härstammar från 1745 och det som tidigare var byns smedja har på senare år varit platsen för musik, ceremonier, yoga och massage/terapisessioner. Renovering och nybygge har hållit samma ton vilket gör att allt det vackra från den gamla tiden är bevarat och samtidigt i toppskick.

Omdömen

-"Björnbacka en plats att bli hel på"

Björnbackas historia och renovering

Gårdens renovering

Under de senaste åtta åren har Björnbacka kommit att renoveras, byggtad ut och restaureras. Stilen är lantlig och designad. Hemmet har byggts ut med anledning att skapa utrymmen för att mötas, såväl med familj och vänner som med aktiviter att bjuda in fler, vilket också är en stor del av ägarnas livsstil. På gården har hållits hundratals möten, stora som små i alla åldrar.

Before After

Björnbacka

-"En plats att bli hel på"

Fredrik Bengtsson

Första gången jag kom till Björnbacka kände jag tydligt att detta var en plats där människor levt i kärlek och haft kul. Kärleken hade i sin tur fått kreativiteten att blomma vilket skapat en plats som både förmedlar en känsla av värme och lust att utforska livets mysterium.

 

Fredrik Bengtsson - Psykolog, författare, hållbarhetskonsult samt grundare till podden ”jakten på det goda livet”

Huvudhuset härstammar från 1745

Det som tidigare var byns smedja har på senare år varit platsen för musik, ceremonier, yoga och massage/terapisessioner.

Before After

Nytt golv med golvvärme installerat

Vi har renoverat och omdisponerat hela undre våningen och skapat fler badrum, vardagsrum och stort master bedroom.
Helt nytt golv med golvvärme installerat.

Kristin

Tack för en fantastisk vistelse på er fina gård!! Vi uppskattade verkligen lugnet och sinnesstämningen som hägrar på denna meditativt lugna plats! Vi kommer tillbaka när nya meditationscentret är klart!

Airbnb omdömen

Before After

Björnbackas köket

Det som idag är köket var tidigare uppdelat i 2 rum. Vi ville skapa ett luftigt rum med mycket ljusinsläpp som kan ta ett stort sällskap. Samtidigt ville vi utnyttja de båda öppna spisarna för trivsel.

Airbnb omdömen

Sanna

Björnbacka är verkligen något utöver utöver det vanliga! Det är tydligt att Louise och Ludvig lagt ner både tid, hjärta och omsorg på att skapa en oas för meningsfullhet. Både husen och trädgården är magiska. Vi kommer garanterat tillbaka! TACK!

Lisette

Tusen tack för att vi fick möjlighet att visats i era fina hus och den vackra omgivningen. Helt fantastiskt!

Before After
Before After

Fontän från 1902 som centralt pryder bakgården

Idén med trädgården var att skapa många olika rum - oaser, där man har valmöjligheten att vara med varandra i större eller mindre grupper men också för att kunna finna frid och egentid för återhämtning. Vi har följt solens väg och skapat terrasser för olika ändamål. flera rabatter med teman samt en fontän från 1902 som centralt pryder bakgården.

Unik mötesplats i Sverige

-"Fördjupa dig i naturen och njut av meningsfulla stunder"

Bästa platsen för ditt evenemang

Oavsett om du väljer Björnbacka för att organisera företagsevenemang, konferens, teambuilding, ceremonier eller om du kommer med dina vänner eller familj, kommer du få uppleva en lugn plats mitt i naturen med en stor paradislik trädgård och ett unikt hem som boende med fullt utrustat stort kök. 5 stycken öppna spisar tillsammans med separat värmesystem i varje rum ger dig enkelhet och komfort att koppla av, återhämta dig eller ha meningsfulla samtal med dina lagkamrater och vänner. Att sova i BB-rum utan allt stadsbrus påminner dig om hur det känns att somna i total tystnad och lugn.

Bröllop och ceremonier på Björnbacka

Björnbacka är en fin plats för intima och unika bröllop och ceremonier. Med den romantiska rustika miljön, såväl inomhus som i trädgårdarna, får ni garanterat ett bröllop och ceremonier av hög kvalité. Vi skulle främst rekommendera sommaren på grund av trädgårdens och terrassernas skönhet, och de invidliggande skogarna, sjöarna och fälten som är ljusa in vid midnatt. Om bröllopet äger rum då vädret inte tillåter mat och dans utomhus hänvisas middagen till det stora rymliga köket, se bilderna.