Upptäck ditt paradis

Gården består för närvarande av ett huvudhus samt några mindre torpliknande hus i toppskick.

1 / 3 Samlingsplats för Airbnb, kurser och vänner.

2 / 3 En blick från ovan

3 / 3 En trädgårdsoas

Vårt center

Björnbackas nya retreatcenter är i full byggprocess och väntas stå klar sommaren 2020. Våra nya lokaler är kopplade till flera kända kursledare inom personlig utveckling, samt till ägarnas mindfullness nisch. Vem som helst kan hyra centret, men vi ser gärna att ni håller en ton inom en medveten hållning. Kurs som privat tillställning. Vi stöttar inga alkoholfester, droger eller opassande events. Prata med oss så tar vi ställning till det. Se fliken KONTAKT.

Under många år har de äldre byggnaderna, själva bostaden, hållit möten för såväl nära vänner som nya besökare. Musik, föreläsningar, ceremonier, bröllop, mötesrum, yoga, massage/terapisessioner och naturupplevelser är bara några nämnare av denna miljö. Huvudhuset härstammar från 1700 talet, då det stod som smedja för byns behov. Renovering och nybygge har hållit samma ton som de äldre  vilket gör Björnbackas bostad samt trädgård till en oas med lugn själ.

Inre frid

FÖR KROPP OCH SJÄL

Ludvigs resa


Ludvig Von Bahr – Grundare och delägare av Björnbacka

Min inre resa kom att ta fart efter många år på jakten efter det lyckliga livet, men lyckan ville inte låta sig hittas. Trots flera bolag, familj och underbar umgängeskrets kändes mitt liv tomt och meningslöst. Kroppen uttryckte olycka, men varför? Det var först när en god vän rekommenderade en kurs i personlig utveckling som vändningen kom. Genom kursen granskades såväl mina val som min stressade otillfredsställda hjärna. Fantastiska verktyg sattes i bruk. Tårarna sprutade och mitt hjärta kom att öppna upp på ett nytt sätt. Detta blev grunden för min totala vändning. Jag visste där och då att det var inom personlig utveckling jag ville arbeta. Att jag skulle få vara ett bidrag till samhällets välmående, trots att det inte skulle generera några pengar till mig på många år, kändes som det viktigaste jag kunde göra.

När jag idag träffar ledningsgrupper för diverse bolag som jag arbetar med slås jag ideligen av hur lite hjärta företagen har – allt handlar om tid och pengar. Jag arbetar för att framtidens och samtidens chefer ska hitta nya verktyg och inre navigation för att deras personal, inräknat sig själva, ska få känna tillfredställelse och må lika bra som företagets ekonomi. Nöjd personal når högre höjder. Jag arbetar även med politiker och beslutsfattare och gläds åt att trenden kring mindfulness faktiskt sprider sig, såväl nationellt som internationellt.

Det nya centret på Björnbacka har skissats på under flera år. Vi är så redo.

Läs mer om Ludvig gjord av tidningen Veckans Affärer.

 

Läs om resan i Veckans Affärer

-"En plats att bli hel på"

Björnbacka är en av de mest magiska platserna jag varit på. Massa närvaro, närhet och näring för själen!

Jan Artem Henriksson – medgrundare SelfLeaders och Valuesmatch

Björnbacka är verkligen en fridfull och vacker plats som inger lugn, harmoni och kontakt med naturen. En plats för avkoppling och påfyllning av energi.

Andreas Granstedt

Bland skog och sjö

Sjön Uttran är belägen tio minuters stilla gångavstånd från Björnbacka. Runt sjön finner du naturreservat och underbar natur. Perfekt för dig som gillar att ströva och finna ro.

 

 

Besök oss på plats

"The studio was filled with the rich odour of roses, and when the light summer wind stirred amidst the trees of the garden."
- Oscar Wilde
Dandy